Szent Márton nap az óvodában

Hagyományként ünnepelhettük idén is a Szent Márton napot az óvodánkban.
Az előző hét hétfőjén a nagycsoportosok természetes környezetében figyelhették meg a (baromfi udvarban) a libát, id. Tóth Jánosnénál. A látogatás során kaptak libaszárny tollat, melyet az óvodába visszaérve ki is próbálhattak, felelevenítve a régi hagyományokat.
Hangolódva a Márton napi ünnepre a gyerekek lámpásokat készítettek kisüvegekből, melyet ezúton szeretnénk megköszönni a szülőknek.
 DSCF3379
A dajka nénik a liba hájat kisütötték melyet a gyerekek figyelemmel kísérhettek. Az óvó nénik megismertették a gyerekekkel Szent Márton legendáját melyet a nagycsoportosok el is játszottak. A nagycsoportosok tollpárnát készítettek libatollból melyet el is vihettek haza. A dajka néni Szent Márton napi linzert sütött a gyerekekkel.
2013. 11. 11-én az iskolában előadták a nagycsoportosok Szent Márton legendáját, majd du. négy órától a szülők gyülekeztek az óvodában ahol mindenki egy mécsest kapott. Ludas Matyi vezetésével és a Kender zenekar kíséretében elsétáltunk a templomba ahol a gyerekek előadták a Szent Márton legendáját.
 DSCF3266
A zenekar kísérettel vonultunk a Faluházba ahol táncház, kézműves tevékenység és népi játékok fogadták a gyerekeket. Az óvó nénik és a dajka nénik zsíros kenyérrel és meleg teával kínálták a gyerekeket és a vendégeket.
 DSCF3313
Kedden délelőtt a gyerekek Szent Márton legendájával köszöntötték a hivatal dolgozóit, és gondozási központ idős embereit.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazon szülőknek akik munkájukkal segítették és színesebbé tették ezt a napot.
 Pinjung Emilné
 Igazgató helyettes
Megszakítás