Akadálymentesítés

Felolvasó szoftverek

Posted on  by admin.akadalymentes

Hírmondó felolvasószoftver letöltése (teljes verzió) >>

Hírmondó (magyar)

A Hírmondó egy speciális internetböngésző, amely a honlapokon található szövegeket jól érthető, élethű hangon olvassa fel, és segíti az oldalak közti navigálást a vakok, és gyengénlátók számára.

Speakboard felolvasószoftver letöltése (demó) >>

SpeakBoard – A beszélő számítógép

A SpeakBoard egy olyan egyedülálló program, aminek segítségével magyar nyelven, természetes hangzású női, vagy férfihangon, tudja felolvastatni Word dokumentumait, e-mailjeit, az Interneten található weblapokat, pdf dokumentumokat, szöveges állományokat és minden más a képernyőjén megjelenő szöveget.

Minimális hardver követelmények: Pentium II. 300 MHz, 64 MByte memória, 100 MByte szabad hely a merevlemezen, Windows kompatibilis hangkártya A minimális szoftver követelmények: Windows 98, Internet Explorer 4.0.

A gyengénlátók is használhatják a SpeakBoard programot a képernyőn megjelenő apró feliratok felolvasására, vagy akár hosszabb dokumentumok meghallgatására is, úgy, hogy közben a képernyőn követhetik az elhangzottakat. A felolvasás közben megjelenő szövegek tetszőlegesen nagyok lehetnek, vagy akár teljesen ki is kapcsolhatók. A betűméretek növelhetők.

A program képes felolvasni a Word dokumentumokat, e-maileket. Bármely szöveges fájlt (.txt) kijelölés nélkül is felolvastathat. Szöveges állományokat lehet átalakítani wav-ba.

Képes a vágólap tartalmát is, weblap szövegeket is felolvasni. A felolvasó program mindig azt olvassa fel, ami le van írva. Éppen ezért használható szövegek ellenőrzésére is, hiszen az elütéseket, elírásokat jobban észre lehet venni a szöveg meghallgatásakor, mint többszöri átolvasás után.

AMIS DAISY 3 beta 4-könyveket lejátszó program (Beta) >>

NVDA képernyőolvasó (nyílt forráskódú) >>

A NonVisual Desktop Access, röviden: NVDA névre hallgató alkalmazás, tulajdonképpen nem más, mint egy, a Microsoft Windows operációs rendszereken futó, ingyenesen beszerezhető képernyőolvasó.

A program talán legnagyobb előnye a konkurenciával szemben, hogy ingyenes és nyílt forráskódú – előbbi előnyt nyilván senkinek nem kell magyarázni, utóbbi pedig azért nagyon fontos, mert a programozás mindenki számára elérhető, aki ért hozzá, így a lehető legdinamikusabb fejlődés érhető el.

A programot fel kell telepíteni a Windows-t futtató pc-re. A szoftver támogatja a ma leggyakrabban használt Windows operációs rendszereket, így például a Windows XP-t, a Vista-t, de a legújabb Windows 7 rendszert is használhatóvá teszi.
Az alkalmazás már telepítés közben is beszédtámogatást nyújt, így akadálymentesen feltelepíthető, a használat pedig, azonnal megkezdhető.
A napokban jelent meg a 2014.4-es verziója, amely szinte minden téren újdonságokat kínál. A legfontosabb előrelépés mindenképp az úgynevezett képernyőhurok megjelenése, amely egy, a program és a videokártya közti interfész, így az NVDA sokkal több információ felolvasására képes, együttműködvén így olyan programokkal is, amelyeket eddig nem tudott felolvasni.
Ezen túlmenően a program már a Google Chrome webböngészőt is támogatja, a támogatás pedig folyamatos fejlesztés alatt áll. A szoftver szinte a kezdetek óta együttműködik a méltán népszerű Firefox böngészővel is, sőt az Internet Explorer támogatása is megvalósul valamilyen szinten, így tehát a böngészők közül is lehet már válogatni.
Az ezelőtti stabil verzióhoz képest további újdonság, hogy rengeteg hibajavítást eszközöltek, valamint az átlag user számára igen szembetűnő lehet a Windows Live Messenger szoftver gördülékenyebb kezelése is.
A program rengeteg nyelvet támogat, köztük a magyart is, így tehát a felhasználói felület magyar nyelvre van fordítva, illetve a beszédszintetizátor is a magyar nyelv kiejtési szabályai szerint szólal meg. Igen széleskörű beállítási lehetőség áll rendelkezésre, szabadon állíthatjuk például a beszéd sebességét, az intonációt, de többféle hangkarakter közül is választhatunk, kinek-kinek saját ízlése szerint.
A program támogatja a braille-kijelzőket is.
A képernyőolvasók piacán egyelőre egyedinek tekinthető az ún. beszédnéző funkció, amelynek használatával egyenesen a fejlesztőknek küldhetjük el, hogy a program egy, vagy több bizonyos alkalmazásban mit olvas fel, hogyan viselkedik, elegendő, vagy hiányos információkat közöl. Tulajdonképpen ez is a minél dinamikusabb fejlesztést szolgálja.

A program mindenki számára ingyenesen elérhető, az összes összetevőjével együtt. Itt ütközik ki az ingyenesség egy igen nagy hátránya is: a program a nyílt forráskódú, szabadon programozható, ám minőségben nem mindig kielégítő Espeak beszédszintetizátort használja a képernyőn megjelenő szövegek kimondására. Ez a beszédszintetizátor is tökéletesen érthetően beszél, ám hangminőségben, hangsúlyozásban sajnos elmarad azon fejlesztésektől, amelyek kereskedelmi forgalomban vannak.
Néhány külföldi cég készít beszédszintetizátorokat, ám ezekért nyilvánvalóan komoly összegeket kellene fizetni a fejlesztőknek. Pillanatnyilag a honosító csapat támogatókat keres jól érthető magyar beszédszintetizátor elkészíttetéséhez, amely ugrásszerűen megnövelhetné a program népszerűségét, elsősorban a magyar felhasználók körében.
Aki kedvet kapott a program kipróbálásához, vagy csak érdeklődik a számítógép-használat ezen speciális területe iránt, az látogasson el az NVDA magyar oldalra, ahol további információkat talál a programról, de akár ki is próbálhatja – a program hordozható verzióban is letölthető, így még telepíteni sem kell.
Ingyenesen letölthető a hazai webhelyről, illetve a hivatalos NVDA weboldalról is.

Forrás: Vakinfo.hu

JAWS for Windows 14.0 képernyőolvasó szoftver

A JAWS for Windows képernyőolvasó program a billentyűleütések és a képernyőn látható üzenetek felolvasásával lehetővé teszi a számítógép használatát a látássérült emberek számára. A program kiemelten támogatja a Windows operációs rendszer, a Microsoft Office irodai programcsomag, az Internet Explorer böngésző, és sok más népszerű program használatát.

A 14.0 verzió legfontosabb újdonságai a Windows 8 és 8.1 operációs rendszerek támogatása, valamint a Nuance Vocalizer beszédhangok használata. A JAWS for Windows magyar változata a Profivox beszédszintetizátor mellett tartalmazza a Vocalizer Compact Eszter hangot, továbbá az optikai karakterfelismeréshez szükséges Omnipage OCR szolgáltatást. Több idegen nyelvű hangkarakter, és a magyar hang jobb minőségű változata letölthető a Freedom Scientific Vocalizer Direct Voices weboldaláról.

Forrás: www.infoalap.hu/jaws/

Ondoku > blog

Hangolvasás funkció, amely okostelefonokon használható! Módszer és használat beállítása iPhone / iPad és Android készülékeken

2021. január 17.

Hangolvasás funkció, amely okostelefonokon használható! Módszer és használat beállítása iPhone / iPad és Android készülékeken

Üdvözöljük az Ondoku weboldalán.

Mi az a hangolvasó szoftver?

Szoftver vagy szolgáltatás, amely szövegként vagy dokumentumokat olvas fel hangként.

Kényelmesebb, mint gondolnád, hogy elolvassák neked a szöveget.

Elég sok a számítógépes hangolvasó szoftver, de nem találok jót, ha okostelefonok hangolvasó szoftverét keresem.

Van fizetős PC verzió,

 • VOICEROID
 • AI beszélgetés
 • CeVIO

Stb., Elég sok hangolvasó szoftvert találhat.

Valójában azonban a hangolvasás használható az okostelefonok szokásos funkcióival.

Ezúttal bemutatjuk az okostelefonok szokásos funkcióival használható beszéd-beszéd és az ajánlott hang-beszéd weboldalak használatát.

Olvassa fel az okostelefonokon használható hangosan

Valójában az okostelefonok szabványos hangolvasási funkcióval rendelkeznek.

Más szavakkal, a hang-beszédet használhatja iPhone-ján, iPadjén, Android-okostelefonján stb., Anélkül, hogy szoftvereket vagy alkalmazásokat keresne .

Tökéletes azok számára, akik csak az olvasási funkciót szeretnék használni, vagy nem különösebben érdekeltek a hangminőségben vagy a hangminőségben.

A beállítási módszer nagyon egyszerű.

Bemutatom ebben a cikkben, ezért kérjük, próbálja ki.

Használjon beszédet-beszédet az okostelefon szokásos funkcióival

Okostelefon és fülhallgató

IPhone / iPad készülékhez

IPhone vagy iPad beállítása nagyon egyszerű.

 1. Nyissa meg a „Beállítások” alkalmazást → „Általános”
 2. Válassza a „Kisegítő lehetőségek” lehetőséget
 3. Válassza a „Beszéd” lehetőséget a listából

A beszéd megérintésével három választási lehetőséget kínál.

 • Olvassa el a kijelölt elemet
 • Képernyő olvasása
 • Felolvasni a szöveget

Hangosítsa meg kedvenc beállításait.

Ezúttal kapcsolja be a „Felolvasási képernyő” funkciót.

Azután,

 • „Hang” kiválasztása
 • „Olvasási sebesség” stb.

Átvált arra a képernyőre, amely lehetővé teszi a részletes beállítások elvégzését. Kérjük, igazodjon ízléséhez.

Siri van a hangban. Ez egy kényelmes funkció, amelyet a Siri is olvashat.

Hogyan kell használni

A használat módja azon a képernyőn található, ahol az olvasni kívánt karakter látható

Csak csúsztassa felülről lefelé a képernyőt két ujjal.

Ezzel kezdődik a hangos olvasás.

A megjelenő lejátszási panel lehetővé teszi a sebesség beállítását és a gyors előretekerést.

Még akkor sem, ha az olvasás közben másik alkalmazás vagy képernyő jelenik meg, az olvasás nem áll le. Nagyon kényelmes egyszerre dolgozni!

Android-eszközökhöz

Ha Xperiát, OPPO-t, HUAWEI-t, Xiaomi-t, AQUOS-t stb. Használ, akkor az Android operációs rendszer használja.

Android esetében ezeket a funkciókat a „Google szövegfelolvasó” + ingyenes „Talk” alkalmazás telepítésével használhatja.

Lehet, hogy egy kicsit problémásabb, mint egy iPhone vagy iPad.

A „Google Text to Speech” általában telepítve van alapértelmezés szerint.

Ha még nincs, töltse le a Google Play Áruházból.

Beállítási módszer

A „Google szövegfelolvasó” még akkor sem működik függetlenül, ha alkalmazásnak hívják.

Némi beállítást és erőfeszítést igényel.

 1. Győződjön meg arról, hogy a „Google szövegfelolvasó” telepítve van
 2. Ingyenes „Talk” alkalmazás telepítése
 3. Nyisd meg a beállításokat”
 4. Érintse meg az „Egyéb beállítások” → „Nyelv és karakter bevitel” lehetőséget.
 5. Válassza a „szöveg-beszéd kimenet” lehetőséget
 6. Ellenőrizze, hogy a „Google Text to Speech …” elem meg van-e jelölve.
 7. Érintse meg a beállítási jelet a jobb szélen
 8. Telepítse a hangadatokat
 9. Telepítse kedvenc nyelvét, például japán vagy angol

Hogyan kell használni

Először használja a Talk alkalmazást.

 1. Nyissa meg a Talk alkalmazást, és írja be a felolvasni kívánt szöveget
 2. Koppintson a lejátszás gombra
 3. Megkezdődik a szövegolvasás

Mikor kell használni a megosztást

 1. Adja meg azt a szövegtartományt, amelyet fel szeretne olvasni a Chrome webhelyén
 2. Koppintson a képernyő tetején megjelenő „Megosztás” gombra
 3. Válassza ki a „Talk” lehetőséget a megosztható alkalmazások közül
 4. A „Beszélgetés” a kijelölt szöveg megjelenítésével indul
 5. Koppintson a lejátszás gombra
 6. Megkezdődik a szövegolvasás

Ez a funkció hangosan olvasható e-mailben vagy emlékeztető alkalmazásban.

Ha nincs „Megosztás” gomb, másolja az elolvasni kívánt szöveget, és illessze be közvetlenül a „Talk” -ba.

Hangfelolvasó webhely, amely okostelefonokon használható

Hangosan olvasni

A világon több olyan webhely létezik, amely képes használni a hang-beszéd funkciót.

Ezúttal szeretném bemutatni az „Ondokut”, amely a legújabb és a legjobb hang-beszéd teljesítményének hírnevét képviseli.

Ondoku hivatalos weboldala

Az Ondoku egy viszonylag új hang-beszéd szolgáltatás, amelyet csak 2020 májusában adtak ki.

A régimódi hangolvasó szoftverekkel ellentétben ez egyszerű és könnyen kezelhető.

Olyan emberek használják, akik különféle hangokat akarnak olvasni, és nemcsak magánszemélyek, hanem számos vállalat is használja.

Az Ondoku használata

PC és okostelefon

Az Ondoku ingyenes használata nagyon egyszerű.

Nincs szükség alkalmazások vagy szoftverek letöltésére. Az egyik vonzerő, hogy mindent megtehet egy webböngészővel.

Hogyan kell használni

 1. Hozzáférés az Ondoku weboldalához
 2. Írja be az olvasni kívánt szöveget a szövegmezőbe (másolhatja és beillesztheti is)
 3. Állítsa be a kívánt beállításokat, például a hang típusát és a hang sebességét
 4. Kattintson az olvasás gombra

Ez az.

Maga a webhely japán oldal, így nem kell aggódnia az írása miatt.

Ha tengerentúli webhelyet használ, akkor meg fog rémülni, amíg meg nem fogja érteni, hogyan kell használni, de egy japán webhely biztonságos!

Ezenkívül a hang MP3 formátumban is letölthető .

A tankönyvek és a nyomatok felolvashatók

Kényelmes funkciót rejt az Ondoku

Ez egy olyan funkció, amely hangosan felolvas egy kép feltöltésekor .

Ez egy olyan funkció, amely lehetővé teszi az okostelefonnal készített képek hangos felolvasását.

Képeket készíthet képeskönyvekről, könyvekről, tankönyvekről stb., És Ondoku felolvashatja őket.

Nagyon kényelmes, mert nem kell külön-külön megadni az egyes karaktereket.

[A kép-> beszédolvasás funkció használata]

Hang-beszéd funkció Onomi úr képéből
 1. Hozzáférés az Ondoku legfelső oldalához.
 2. A szövegmező fölött van egy „karakter” és „kép” fül.
 3. Kattintson a „Kép” fülre
 4. Kattintson a kép feltöltésére, és válassza ki a kedvenc képét. * Okostelefonok esetén itt indíthatja el a kamerát, és közvetlenül készíthet képet.
 5. A kép kiválasztása után állítsa be az olvasási sebességet és magasságot.
 6. Kattintson az olvasás gombra

Ezután néhány másodperc alatt elemezheti a képet és felolvashatja a hangot.

A kép betöltése után a felismert karakterek megjelennek a szövegmezőben.

Ha az olvasás furcsa egy felismerési hiba miatt, itt szerkesztheti.

A részletes felhasználást itt mutatjuk be.

Az Ondoku képolvasó funkciójának használata

Ondoku

Az Ondoku szövegfelolvasó szoftver havonta 5000 karaktert tud kiolvasni mesterséges intelligencia hangjával ingyenesen. Könnyedén letölthet MP3-at, és kereskedelmi használatra is lehetőség nyílik. Számos hasznos funkció létezik, például egy kiterjesztési funkció ( Ondoku3-ChatGPT ), amely lehetővé teszi, hogy ingyenesen beszélgessen a ChatGPT-vel. Kérjük, használja az Ondokut.

HP: ondoku3.com
Email: ondoku3.com@gmail.com

|

Fix EU Megszakítás