Óvodai hírek

Április 19-én, a Baks Szent Miklós  Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodáinak dolgozói Baks,Ópusztaszer és Tömörkény továbbképzésen vett részt Decsen.

A szeretetteljes fogadtatás után az óvodavezető bemutatta óvodájukat, majd a nagycsoportosok néptánc bemutatójában gyönyörködhettünk.

Már az előadás utáni beszélgetésből kiderült, hogy az itt élő emberek igen erősen őrzik hagyományaikat, amiről a nap további részében még jobban meggyőződhettünk.

Ebéd előtt az egyik vendéglátó óvó néni egy rendkívül érdekes előadást tartott az itt élő Decsi emberek életéről, hagyományaikról, népviseletükről. Az előadás végén az egyik vállalkozó dajka néninket felöltöztették egy nagyon szép sárközi népviseletbe.

Meglátogattuk a világhírű Pál Bözsi néni Baba múzeumát ahol  megtekinthettük  a közel 200 darab babát, melyet ő készített és megtudtuk azt is, hogy  Sárköz gazdagságának köszönhetően pl. Lyonból hozatták a lányok ruhájához való selymet. Ellátogattunk a Tájházba is, ahol a gyöngyfűzés rejtelmeibe avatott be bennünket a helyi kézműves, munka közben láthattunk egy szövő gépet. Amellett hogy szakmai ismeretekhez jutottunk, nagyon sok egyéb történelmi és hagyományokhoz kapcsolódó ismerettel is gazdagodtunk. Vendéglátóink rendkívüli figyelmességgel, és szeretettel vettek körül bennünket a nap folyamán. Reméljük még sok ehhez hasonló élményben lesz részünk.

12

Április 22-én az óvoda nagycsoportosai Baks, Tömörkény, Ópusztaszer a Föld napján az Ópusztaszeri Emlékparkban ünnepeltük a Víz világnapját. A gyerekek különböző vetélkedők során bizonyíthatták be ismereteiket, tudásukat.

3

 

Május 1-én az óvoda nagycsoportosai népi körjátékkal köszöntötték a közösségi tér  átadását.

4

 

Május 3-án az óvoda nagy és középső csoportosai a Templomban köszöntötték Szűz Máriát anyák napja alkalmából.

5

 

Anyák napja: az óvoda minden csoportja külön köszöntötte és  ünnepelte  az édesanyákat, nagymamákat, dédikéket. A gyerekek színvonalas műsorukkal szereztek örömet a vendégeknek.

A nagycsoportosok köszöntötték a Gondozási központ lakóit, a mozgáskorlátozottakat és a  nyugdíjasokat.

Képek a galériában megtalálhatóak.

Kirándulások: A nagycsoportosok Kecskemétre a Planetáriumba és a Vadaskertbe kirándultak.

67

A középsősök Kistelekről utaztak vonattal Szegedre a Játékdzsungelbe.

A Ficánka csoport fogadott nagymamája Mihály Marika meghívta  az egész csoportot  egy egész délelőttös kirándulásra az otthonába.

A kiscsoportosok tervezett kirándulása az egyik csoporttársuk otthonába lesz.

Május hónapban a Katolikus Pedagógiai Intézet szervezésében 2 óvónő vett rész szakmai gyakorlati képzésben Budapesten és Mohácson.

Május 22-én Szegedi óvodából 8 óvónő látogat el óvodánkba szakmai hospitálásra.

Május 23-án búcsúnap lesz a nagycsoportosoknak.

Május 30-án csütörtökön gyereknap lesz az óvodában.

Június 1-én  de. 1030 –kor Óvodai ballagás a Faluházban. Minden Kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Pinjung Emilné
Igazgató helyettes

Fix EU Megszakítás