Iskolai Hírek

Szent Miklós hét 

Iskolánkban immár hagyományosan megrendeztük a Szent Miklós hetet. Ennek keretében Balogh László tanár úr, aki 14 évig élt Indonéziában előadást tartott élményeiről, tapasztalatairól.

Kézműves délutánunkat is sokadik alkalommal szerveztük meg. A gyerekek ez alkalommal fa dísztárgyakat festhettek ki és üveg képeket festettek. Képek a galériában.

Szintén hagyományos programunk a rendhagyó ének óra, ahol diákjaink megismerkedhetnek különböző hangszerekkel. Játékos formában ismereteket szerezhetnek az ún. komolyzenéről.

Szent Miklós Kupa 2012

Az idei tanévben 2012. december 7-én rendeztük meg utánpótlás tornánkat a Szent Miklós Kupát.  Ez már a második alkalom, hogy a környező iskolák összemérhetik ügyességüket.  A torna három korosztálynak biztosította a versenyzési lehetőséget, ahol nyolc iskolát tudtunk vendégül látni. A baksi diákok 3-4. osztályos korcsoportban a harmadik, és 5-6. osztályos korcsoportban is a harmadik helyen végeztek. A torna legjobb kapusa díját Bercsényi Dávid 6. osztályos tanulónk kapta.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Hajrá Baks! 🙂

Iskolai fenyőünnep

Iskolánk a fenyőünnepséget december 21-én 10 órakor tartotta.

  Meghívtuk az önkormányzat valamennyi dolgozóját, Képviselőtestület tagjait, a falu intézményéinek valamennyi vezetőjét és tagjait, valamint Imre atyát és Robi atyát. Természetesen meghívót kaptak a szülők is.

 A fenyőünnep a helyi templomban került megrendezésre.

A műsort az iskola énekkara nyitotta szép, hangulatos karácsonyi dalokkal, felkészítve lelkünket a betlehemes műsorra. A negyedik osztályos diákok a téli ünnepkört ezzel a betlehemes játékkal zárták. A jelenet végén közös énekléssel zártuk az ünnepséget.

Lucázás

Intézményünk 4. osztályos tanulói a téli ünnepkör során a Luca napi szokásokat is felelevenítették. Már november eleje óta lázas készülődés előzte meg az előadást.

Először a Mozgássérültek estjén adtuk elő játékunkat, majd felléptünk vele az Idősek karácsonyi rendezvényén is. De hogy élethű legyen ez a Lucázás, december 12-én nyakukba vettük a falut, s mint régen, intézményről intézményre, majd házról házra jártunk köszönteni.

Nagyon nagy örömmel fogadták minket az Óvodában, Polgármesteri Hivatalban, Idősek Otthonában, Gyógyszertárban, de legalább olyan nagy élménnyel gazdagodtunk akkor is, amikor Ormándiné Piroska néninél és Baloghné Marika néninél jártunk Lucázni. Ügyességüknek híre ment Ópusztaszerre is, így Imre atya meghívására december 23-án az ottani templomban mutattuk be a híveknek, érdeklődőknek a Luca napi szokásokat. Itt is sok gratulációt, elismerést, sőt ajándékot is kaptunk. Köszönöm diákjaim nevében.

A programokról a képek a galériában tekinthetők meg.

Fix EU Megszakítás