Gondozási Központ Hírei

Gondozási Központban 2013. október 11-én Szüreti mulatságot tartottunk, október 16-án az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra emlékeztünk, október 19-én a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában voltunk, október 22-én a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Csongrád Megyei Szervezet munkatársai tartottak előadást, október 31-én Antal Imre plébános látogatta meg ellátottjainkat Mindenszentek ünnepére készülődve. November 7-én a plébános úr Izraelben töltött útjáról tartott előadást a klubtagjainknak.

A szüreti ünnepségre olvasókörrel készültünk az ellátottjainkkal. Megismerhettük, hogy a különböző korokban mit is jelentett a szüret. Ünnep volt, ahogyan ma is annak számít, hiszen ekkor egy egész évi termést szüreteltek le. Verseket, tréfás mondókákat olvastak fel klubtagjaink. Sült tököt, salátákat, gyümölcsöket fogyasztottak az ünnepségen. Jó hangulatban, vidáman telt a délelőtt.

Az 1956-os forradalmi események Magyarország népének a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca volt. Ünnepségünkön sokan részt vettek, az intézményünkhöz gyakorlatra érkezett települési szociális szolgáltató képzésben tanulók is aktívan szerepeltek. Forradalomhoz kapcsolódó verseket és idézeteket olvastak fel klubtagjaink, akik személyes élményekkel is gazdagították megemlékezésünket.

111

A Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában megnéztük „Csokonai Vitéz Mihály: Özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak” című darabot. Nagyon tetszett ez a zenés-vígjáték bemutató mindenkinek. A történet egy özvegyasszony viszontagságos életét mutatta be. Néha szomorú, olykor mulatságos események követték egymást, ezért is volt olyan fordulatos a darab. A nagy sikerre tekintettel a közeljövőben is tervezünk hasonló kirándulásokat a pozitív visszajelzések miatt.

Ezúton köszönjük meg Baks Községi Önkormányzatának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a két személyautóját, mely nagy segítséget jelentett abban, hogy eljussunk a programra, tekintettel arra, hogy sokan mozgásukban korlátozottak.

111

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Csongrád Megyei Szervezete a TÁMOP – 5.6.1.C – 11/2 – 2011 – 0023 –as projekt keretében az idős embereknek tartottak előadást, melynek címe: „Mit tegyünk támadás esetén?”. Az áldozattá válás megelőzéséről és az áldozatsegítés fontosságáról beszéltek, filmet vetítettek és tanácsokat adtak megjelent ellátottjainknak. Nagyon tanulságos és fontos volt az a sok információ, amit megtudhattak az idősek ellen elkövetett támadásokról, és azok kivédéseiről. Az előadás után megvendégelték klubtagjainkat, és értékes ajándékokkal térhettek haza, mely eszközök növelik a biztonságérzetüket. A későbbiekben is tervezünk közösen hasonló információs napokat ebben a témakörben.

111

A hónap utolsó napján tartottuk meg a Mindenszentek napját. Antal Imre plébános imát mondott minden elhunyt ellátottunkért és szeretteinkért. Mécseseket gyújtottunk és a plébános úrral együtt imádkoztunk. Meghitt és bensőséges hangulatban készülhettünk fel a november 2-ai halottak napjára.

111

Antal Imre plébános minden hónap első hetében meglátogatja a Gondozási Központ ellátottjait. November 7-én is eljött hozzájuk és az Izraelben tett útjáról tartott élményekben gazdag beszámolót. A látogatása során készített fotókat bemutatta klubtagjainknak, akik örömmel és nagy érdeklődéssel fogadták.

111

Kovács Krisztián
intézményvezető

Fix EU Megszakítás