Gondozási Központ Hírei

A Gondozási Központban 2013. 04. 19-én a TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0013 „A jövőnek dolgozunk” – komplex környezet és életminőség –fejlesztés Baks Máriatelepen c. programon belül egészségnapot szerveztünk, ahol szép számmal vettek részt idős ellátottjaink. Meghívott vendégeink között volt a Csongrád Megyei Kormányhivataltól Tóth Erika és az Szent Miklós Katolikus Általános Iskolától Pálinkó Erika. Tóth Erika előadást tartott az egészséges életmód fontosságáról, az idős korban előforduló betegségek megelőzéséről. Nagy érdeklődéssel fogadták ellátottjaink érdekes szemléltető bemutatóját. Őt követte Pálinkó Erika, akivel tornagyakorlatokat végeztek. Idős korban is könnyen elvégezhetők ezek a mozgásgyakorlatok. Ezután Kósa Sarolta és Antal Sándorné vércukorszint és vérnyomásmérést végzett, majd friss gyümölcsöket kínáltunk. Mivel ellátottjaink tetszését elnyerte ez a mai nap, ezért szeretnénk minél hamarabb megismételni.

1

 

A Gondozási Központba 2013. 04. 26-án eljöttek a baksi néptánccsoportos gyerekek, ellátottjainknak bemutatták tánctudásukat. Baloghné Váradi Brigitta tanárnőjük beszélt a népviseleti ruhákról, az előadott táncok eredetéről is. A gyerekek nagyon ügyesek  voltak. Mindenki jól érezte magát. Szeretnénk, ha sűrűbben meglátogatnák ellátottjainkat, és előadnák táncaikat.

2

A Gondozási Központban 2013. 05. 02-án meglátogatta ellátottjainkat Antal Imre plébános. A közös beszélgetésen mindenki elmondta gondolatait, problémáit, örömét. Ellátottjaink mindig nagy szeretettel fogadják a plébánost, aki meghallgatja őket és elbeszélget velük. A közös imádkozást követően, megemlékeztek nemrégiben elhunyt ellátottunkról. Szeretettel várunk mindenkit a következő hónap első csütörtökén.

A Gondozási Központba 2013. 05. 08-án meglátogatta idős ellátottjainkat a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda „Ficánka” csoportja.  Anyák napi műsorral kedveskedtek meghívott vendégeinknek. Nagyon megható és színvonalas műsort adtak elő, amivel megörvendeztették ellátottjainkat. Köszönetképpen mézeskalácsot és üdítőt kaptak. A műsor után vendégeink és ellátottjaink közösen énekeltek és beszélgettek Jó hangulatban telt a műsor. Köszönjük a „Ficánka” csoportnak és óvónőiknek, hogy eljöttek hozzánk és köszöntötték ellátottjainkat ezen a szép ünnepen.

3

Kovács Krisztián
intézményvezető

 

 

 

 

Megszakítás