Gondozási Központ Hírei – 2012.12.10

Antal Imre plébánossal 2012. 11. 08-án hitélet gyakorlására volt lehetőség. Idős ellátottjaink nagy örömmel fogadták. A plébános minden hónapban új imádságokat hoz, amelyeket közösen olvasnak fel. Az ima elmondása után beszélgettek a mindennapi felmerülő problémákról.

A hitélet gyakorlására, 2012. december 06-án lesz lehetőség.

Márton napi ünnepséget tartottunk 2012. november 09-én.  Idős ellátottjaink versekkel, mondókákkal és énekekkel készültek. Zsíros kenyeret és teát készítettünk nekik. Az ünnepség jó hangulatban telt.

Márton nap jelentése: A népszokás szerint, november tizenegyedike, azaz Márton nap zárja, az éves gazdasági munkákat. Ezen a napon kóstolták meg először az újbort és vágtak le a tömött libákat. Ezen kívül, régen az emberek a Márton napi időjárásból következtettek a télre: „Ha Márton fehér lovon jön enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható.”

A Gondozási Központban névnapi mulatságot tartottunk 2012. 11. 30-án. Az ünnepeltek: Boldog Jánosné-Maca néni, Pintér Ferencné- Kati néni, Török Józsefné-Erzsike néni és Ónozó András volt. Az ünnepelteknek az ellátottjaink és a dolgozók versekkel és énekekkel készültek. Az előző napon sütöttünk nagyon finom töpörtős pogácsát, amit ezen a jeles napon fogyasztottak el.  Az ünnepség megható és bensőséges volt. Köszönetet szeretnék mondani: Boldog Jánosné-nak és Mihály Margit-nak a töpörtős pogácsa elkészítéséért, Mihály Józsefné-nek az alapanyagért és Ónozó András-nak a hozott ajándékokért!

A Gondozási Központban 2012. december 6-án Antal Imre plébánossal ismételten a hétélet gyakorlására volt lehetőség. Közösen imádkoztak az időseink, és felelevenítettek népszokásokat és vallási hagyományokat. Legközelebbi időpontja december 20-a 10:00, amikor is a Karácsonyi ünnepségre fogunk készülődni.

Kovács Krisztián, intézményvezető

Fix EU Megszakítás