Vannak, akik már 40-szer, 50-szer adtak vért

A vártnál is több életet mentő véradó jelent meg a Bakson szervezett véradáson, majd sor került a jubiláns véradók ünnepi köszöntésére is

 

A falunapok alkalmából, szombaton késő délután került sor a soron következő véradásra Bakson, a Csillagházban.

Összesen 3 óra állt rendelkezésre véradásra, majd 17 óra 30 perckor került sor ünnepélyes keretek között a falunapok színpadján történő köszöntőre, ahol a jubiláns véradókat ajándékokkal és díszoklevelekkel tüntette ki Sasvári Krisztina, a Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója, és Búza Zsolt polgármester.

10-szeres véradók:

Bori Sándor, Budai János, Csikós Andrea, Forgács Zsolt, Gémes Ferenc István, Kósa István, Kovács Mónika, Kovács Ormándi Judit, Kozma Sándor Róbertné, Mihály Katalin, Tábit Sándorné, Tomusz Ede, Vári Istvánné

20-szoros véradók:

Bánfi Pál Attiláné, Keresztes László, Molnár Mihály, Ormándi András, Terhes László, Tóth Tímea Terézia

30-szoros véradók:

Hetényi Mihály Ferenc, Apró Zsolt, Tóth István Ferenc

40-szeres véradók:

Huszka Ferenc, Magony Mihály

50-szeres véradó:

Ormándi Ferencné Nagy Piroska

A véradást követően Kása Gabriella, a Vöröskereszt területi vezetője tájékoztatta portálunkat a véradás baksi eredményeiről is. Megtudhattuk, hogy a tervezett véradók száma 25 fő volt. Véradási szándékkal megjelent 34 fő, a véradást befejezte 29 fő. Kiszűrt véradók száma, akik nem adhattak vért 5 fő volt, míg az új véradók száma 3 fő volt.

A következő lehetőség véradásra előreláthatólag az idei év végén adódik Bakson, így még ebben az évben szeretettel várja a Magyar Vöröskereszt a régi és új véradóit.

Fix EU Megszakítás