Öt település több mint ötven versenyzője a III. Hatórás Kisteleki Úszóversenyen

68 kilométert úsztak a Kisteleki Cápák, a Baksi Bálnák, a Csengelei Rozmárok, az Ópusztaszeri Delfinek és a Pusztaszeri Szárcsák

 

Az eddigi legtöbben, öt településről több mint ötvenen vettek részt az idén harmadszor megrendezésre kerülő III. Kisteleki Hatórás Úszóversenyen.A jó hangulatú sportrendezvényről Sándor Attila, a verseny szervezője adott tájékoztatást.

Rekordszámú résztvevővel és az eddigi legnagyobb leúszott távolsággal sikerült megrendezni az immár harmadik alkalommal sorra kerülő hatórás kisteleki úszóversenyt. A kisteleki fürdő átadásának 10. éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat záró rendezvényére öt településről érkeztek csapatok, és több mint ötven fő aktív részvételével sikerült a szintén rekordot jelentő távot leúszni a verseny időtartama alatt – mondta el Sándor Attila.

A vízkereszthez közeli hétvégén megrendezett verseny egy nem mindennapi eseménnyel vette kezdetét, ugyanis Antal Imre plébános – aki versenyzőként is részt vett a versenyen – megszentelte a kisteleki termálfürdő és tanuszoda vizét.

o_19ce72khj1frr1hno1c4c19ej1if0g

Ezt követően 13 órától egészen este 19 óráig tartott a verseny, mely során minden csapatból egy embernek folyamatosan úsznia kellett. A csapattagok saját taktika és beosztás alapján döntötték el, ki, mikor és milyen stílusban úszik – a lényeg az volt, hogy egy ember folyamatosan haladjon a medencében.

Ez az idén is minden csapatnak sikerült, annak ellenére, hogy az Ópusztaszeri Delfinek mókamestere az idénre sem tanult meg úszni. Köszönhetően azonban a vendégúszóknak és a csapat elszántságának, ezt a hátrányt sikerült ledolgozniuk, és végig szép teljesítményt nyújtott csapatuk.

A Csengelei Rozmárok most először vettek részt a versenyen, és a hat óra időtartama alatt jókedvűen mutatták be a kemény, rozmárstílusú versenyzést. Ezt színesítette a csengelei polgármester megjelenése is, aki frissítőivel és úszásával is lelkesítette és még jobb kedvre derítette a csapatot és a versenyzőket.

o_19ce72khj1frr1hno1c4c19ej1if0g

A Pusztaszeri Szárcsák már régi motorosok az úszóversenyen, így bölcs, kiegyensúlyozott úszással és taktikával szelték végig a medencét. Csapatuk összeszokott módon, szinte végig azonos tempóval állta a nemes versengést, miközben példát mutattak a jókedvből is.

A Baksi Bálnák erős csapattal érkeztek, ami meg is látszott teljesítményükön, ugyanis úgy gyűjtötték a métereket és kilométereket, mintha mindig ezt gyakorolták volna. Nem esett nehezükre, ugyanis a Lépné Sós Anita vezette szurkolótáboruk is készült a versenyre, és végig támogatta a csapatot.

o_19ce72khj1frr1hno1c4c19ej1if0g

A Kisteleki Cápák házigazdákhoz méltóan versenyeztek. A csapat régi és újabb tagjai egyeztetett időbeosztással és folyamatos váltásokkal teljesítették a hat óra egy részét, majd a verseny végéhez közeledve a tartalék rakétákat is bekapcsolva igyekeztek minél több méter összegyűjteni a csapat számára.

Mindennek meg is lett az eredménye, ugyanis a csapatok mindösszesen 68 750 métert, azaz  több mint 68 kilométert úsztak le a versenyen – összegezte az elért eredményeket Sándor Attila szervező, egyben a Kisteleki Cápák csapatvezetője.

o_19ce72khj1frr1hno1c4c19ej1if0g

A verseny végeztével Horváth János, Kistelek város alpolgármester adta át a megérdemelt érmeket, valamint az eredményhirdetés során gratulált a csapatok tagjainak, és fejezte ki elismerését a résztvevőknek. Azt pedig külön kiemelte, hogy látva és tapasztalva a jó hangulatot, a következő versenyen ő is részt vesz a kisteleki csapat színeiben.

o_19ce72khj1frr1hno1c4c19ej1if0g
A III. Kisteleki Hatórás Úszóverseny végeredménye
1.    helyezett: Kisteleki Cápák, 17 100 méter

Az aranyérmes csapat tagjai:
Balogh Boglárka, Baloghné Klári, Dancsok Csaba, Kiss András, Kovács „Oszi” András, Márkus Rudolf, Sándor Attila, Sejben József, Simicz Máté, Simicz Zalán, Simicz Zoltán, Szabó Máté, Vándor Krisztina, Vass Rózsa

2.    helyezett: Baksi Bálnák, 15 400 méter

Az ezüstérmes csapat tagjai:
Csókás László, Csurgó Bence, Kiss András, Kutasi Sándor, Maróti Mariann, Ormándi Ádám, Pók Imre, Rostás Gábor

A csapat főszurkolója, Lépné Sós Anita, külön elismerésben részesült, így a „Baksi Bálna szép és laza, arany nélkül nem megy haza” szlogennek megfelelően egy darab aranyéremmel gazdagodott a csapat.

3.    helyezettek

Pusztaszeri Szárcsák 13 400 m

A bronzérmes csapat tagjai:
Antal Imre, Bitó Balázs, Bitó Éva, Bitó Péter, Bitó Zsolt, Hargitai Alexandra, Hegedűs Dávid, Héja Zsuzsanna, Máté Gábor, Nagy Csaba, Papp Richárd, Szabó Erika

Ópusztaszeri Delfinek 13 050 m

A szintén bronzérmes csapat tagjai:
Antal Imre, Becsei Csaba, Bozsó Emese, Bozsó Zoltán, Kecskeméti Zoltán, László Ferenc Richárd, Makra József, Mari Krisztina, Mazács Attila, Nagy Lili, Nagy Zoltán, Sándor Attila, Varga Zsolt, Zsibók Emese

Csengelei Rozmárok, 9 800 m

A szintén bronzérmes csapat tagjai:
Balogh János, Fődi Csaba, Kálmán Rita, Kormányos Sándor, Lesták Mátyás, Lódri Sándor, Magony Ágnes

o_19ce72khj1frr1hno1c4c19ej1if0g

Az eddigi legjobb versenyt sikerült most megrendezni. Egyrészt folyamatos jókedv és baráti, jó hangulat uralkodott a verseny teljes időtartama alatt, másrészt minden csapatnak sikerül olyan eredményt elérnie, amelyre sportszempontból is méltán lehet büszke – foglalta össze a verseny eredményét Sándor Attila, aki egyben köszönetét is kifejezte az érintetteknek.

A versenyt nem sikerült volna így megrendezni a segítőink nélkül. Köszönjük az Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola diákjainak a leúszott hosszok számolásában és a vendéglátásban nyújtott nélkülözhetetlen segítségét. Köszönjük Kistelek Város Önkormányzatának támogatását és segítségét, melyet a verseny megrendezéséhez nyújtott. Köszönjük a Darabos Pékség és az Aqua Hotel támogatását, valamint, végül, de nem utolsó sorban köszönet illeti az uszoda dolgozóit is támogató és aktív segítségükért – fogalmazott Sándor Attila.

Fix EU Megszakítás