Lélekmelengető betlehemes falukarácsony Bakson

A karácsonyi díszekbe öltöztetett faluházban az óvodások árnyjátékkal, a 4. osztályosok betlehemezéssel tették ünnepibbé a baksi falukarácsonyt, ahol áldott bejglivel kínálták a vendégeket.

December 17-én került sor Bakson a hagyományos Falukarácsonyra, melynek színhelye a karácsonyi díszekbe öltöztetett faluház volt. Búza Zsolt polgármester megnyitóbeszédében a karácsony jelentőségéről beszélt, „a karácsony szellemiségét körbe veszi a szeretet, ami átlendít minket azokon a holtpontokon, melyeket a hétköznapi szürkeségben megtapasztalunk” – mondta.

baks_falukaracsony_20161223_002

A telt házas karácsonyi műsort a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda nagycsoportosainak árnyjátéka indította. Őket Tóthné Kispál Ágnes vezetésével az általános iskola kórusának előadása követte.

baks_falukaracsony_20161223_019

Idén is az iskola 4. osztálya adta elő a hagyományos betlehemes műsort, ami hatalmas sikert aratott a kétezer évre visszarepített közönség soraiban. Nem múlhat el egy karácsonyi műsor sem tánc nélkül Bakson, így volt ez most is, a falukarácsony ünnepi műsora egy nagyecsedi tánccal fejeződött be.

baks_falukaracsony_20161223_021

Antal Imre plébános is beszélt a jelenlevőkhöz, akiknek felhívta a figyelmét, a karácsony egy jó alkalom arra, hogy nyissunk egy tiszta lapot az életünkben. Az est zárásaként a megáldott bejglivel és forró teával vendégelték meg a baksiakat.

baks_falukaracsony_20161223_068

Búza Zsolt köszönetet mondott az óvoda nagycsoportosainak és a felkészítőknek, Búzáné Huszka Ildikónak, Ricza Mihálynénak, Búzáné Gál Annának és az óvoda összes dolgozójának, valamint az általános iskola 4. osztályosainak és osztályfőnöküknek, Klézli Tündének a színvonalas karácsonyi műsorokért. Továbbá köszönetet mondott Hőgyi Klaudiának és Süli Istvánnénak a faluház feldíszítéséért.

Galéria: kistelekjaras.hu
Fix EU Megszakítás