„Khalesz ande jék…Táncoljunk együtt!”

eeteem

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2013-2014.évi cselekvési programja alapján, nyílt pályázatot hirdetett a magyar kulturális örökség megőrzését, a hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó programok támogatására. A Baksért Hagyományőrző és Szabadidős Egyesület NTP-MKÖ-14-0133 pályázati azonosítóval nyertes pályázatot tudhat magáénak, 600.000,- Ft, azaz hatszázezer forint összegben, melyben a táncos tehetségek támogatását tűzte ki célul.

A „Khalesz ande jék…Táncoljunk együtt!” program sorozat kapcsán táncpedagógus szemmel Simoncsics Pál a következőket tapasztalta:

„A magyar gyerekek számára is fontossá vált az együttes munka. Az önismereti játékok során sikerült egy olyan alkotó légkört megalapozni, amelyre az elkövetkezendőkben maximálisan lehetett építeni. A gyerekek számára ebben az életkorban rendkívül fontossá válik a korosztályhoz való tartozás, mely ebben a programban maximálisan meg tudott valósulni. Úgy éreztük, hogy a közös munka során előtérbe került az egymás kedvéért tenni akarás, a közös alkotás öröme. A dél alföldi ugrós táncok alapjait már ismerték a gyerekek, melyhez a műhelyfoglalkozások során a táncelemek tartalmi gazdagítása, dúsítása is megvalósult. A csapat közösen megkoreografált produkcióját nem csak a záró rendezvényen, hanem Hódmezővásárhelyen a Kankalin Gálán, illetve a Pusztaszeri Lovas Napokon is előadták a tehetséges fiatalok. Az előadások során nagy élmény volt látni a közös örömet a gyerekek illetve a közönség szemében is. A pályázati program keretében, a tematikához kapcsolódó színházlátogatás Budapesten a Hagyományok Házában valósult meg, ahol komplex programmal várták a csoportot. Pünkösdi szokásokról, népi játékokról hallhattunk előadást, a gyerekek dobókarikát és koszorút készíthettek, emellett a program végén hangszerbemutató és táncház várta a csoportot. Bízom benne, hogy a foglalkozásokon sikerült maradandó tudással és élményekkel gazdagítani a gyerekek mindennapjait és ennek a programnak lesz folytatása a közeljövőben is.”

ntpokfi

 

Megszakítás