Idősek farsangja

A Gondozási Központban 2014. február. 25-én került sor az idősek farsangi ünnepségére. A TÁMOP 5.3.6.-11/1-2012-0013 „A JÖVŐNKÉRT DOLGOZUNK” komplex környezet és életminőség-fejlesztési program keretében 14 önkéntes segítő házi gondozó hallgató segített abban, hogy az időseknek minél szebb farsangjuk legyen. Ezek a hallgatók a Bárka Szállóban tartott képzésben vesznek részt, ahol az idősek gondozáshoz szükséges ismereteket sajátítanak el.

11

A hallgatók színvonalas műsorral és álarcokkal készültek az ünnepségre. A műsor részeként farsangi verseket és tavaszköszöntőket olvastak fel az idősekkel együtt. Az elkészült álarcokat is szívesen fogadták, sőt még fel is vették azokat, ezzel is emelve a műsor hangulatát. A frissen sült farsangi fánk illata járta át a Gondozási Központ ebédlőjét, miközben fiatalok és idősek együtt énekelték a régmúlt idők nótáit, népdalait.

12

Az énekek a régi idők farsangi hangulatát hozták el, és repítettek vissza egy kicsit az időben. A dalok közül sok olyan népdal volt, amely a tavasz eljövetelét, és az új szerelmek kibontakozását adta hírül, és hogy végre legyen vége a télnek. Az ünnepség után „nagy fánkozással” és zeneszó melletti beszélgetéssel telt el az ünnep fiatalok és idősek együtt próbálták elűzni a telet.

13

Az önkéntes segítő- házi gondozók csapata

Fix EU Megszakítás