Három új autóval bővült Baks eszközparkja – kistelekjaras.hu

Képviselő-testületi ülésen mutatták be a pályázaton nyert, közel 20 millió forintot érő járműveket, melyek mindegyike a helyieket szolgálja majd

 

Három vadonatúj Suzuki Vitara gépjárművel lett gazdagabb Baks. A szinte teljesen 100%-os támogatásból megvásárolt járműveket a képviselő-testület ülése előtt mutatta be a képviselőknek Búza Zsolt, Baks község polgármestere.

uj_autok_baks_2015_003

Mint azt Búza Zsolt portálunknak elmondta, a három autó közül a polgárőr autó a leguniverzálisabb, ugyanis azt a klasszikus polgárőr feladatokon túl is igénybe veszik majd.

Ha a településőr vagy a mezőőr áll szolgálatba, akkor ő is igénybe veheti, illetve nyugdíjas, civil szervezetek támogatására és szállítására is használható lesz a gépjármű – mondta el a település polgármestere.

uj_autok_baks_2015_003

Összesen három autót nyertünk, ugyanis az önkormányzat is nyert egy autót, ami azonban nem csak közvetlenül a hivatali feladatokat segít majd ellátni. Még a befejeződött Komplex Telep Program kapcsán hoztunk létre egy olyan szolgáltatást, hogy bevásárló buszt indítottunk minden csütörtökön. Mivel a programnak vége, ugyanakkor jól működött ez a szolgáltatás, ezért szeretnénk a továbbiakban is fenntartani, és ezt a tevékenységi kört bővíteni. Amikor nincs szüksége az önkormányzatnak hivatalos ügyek intézésére, akkor ez a gépjármű is igénybe vehető ilyen célokra.

uj_autok_baks_2015_003

Harmadikként a nonprofit kft-nk is nyert egy személyautót. Ők leginkább a civil szervezetek támogatására fogják ezt használni, illetve a diákok, iskolások szállítására, többek között versenyekre, vidéki rendezvényekre – mondta el Búza Zsolt polgármester.

A testület tagjain kívül a járművek bemutatásán jelen volt a helyi polgárőr szervezet vezetője, Tóth Vilmos, azaz Vili bácsi, és Czimberné Maszlag Anikó is, mint a Csillagház vezetője.

uj_autok_baks_2015_003

A Bakson birtokba vett autók magas felszereltségűek, áruk 6,5 millió forint darabonként. A vételárban azonban nem csak a gépjármű, hanem egy 150 000 Ft-os üzemanyag-utalvány, négy év CASCO, négy éves kötelező felelősségbiztosítás és négy téli-nyári gumi felnivel is megtalálható – természetesen járművenként.

Mindezt pedig szinte teljesen 100%-os támogatásból sikerült megvásárolni, ugyanis a polgárőr autó 100%-os finanszírozású volt, a másik két autó esetében pedig csak az ÁFÁ-t kellett fizetni.

Megszakítás