Ha nyár, akkor a hittan tábor sem maradhat el…..:)

Idén is beadta pályázatát az Ópusztaszeri plébánia nyári táboroztatásra az egyházmegyének, és nyert is, így nem maradt más hátra, minthogy megszervezzük Ópusztaszer és a hozzá tartozó környező települések „ministráns táborát”. Imre atya nevezte el így a tábort, mert idén nyáron azok a gyerekek jöhettek a táborba, akik szorgalmasan ministráltak  az egész tanévben.

A pályázati összeg a háromnapi élelmet fedezte csak, a többit Imre atya egészítette ki a gyerekeknek, így nekik „ingyenes  jutalomtábor” volt ez a majdnem három nap. Maga a tábor augusztus 01-től  augusztus 03-ig tartott, 25 gyermekkel és négy felnőtt kísérővel. Mivel a ministránsoknak volt meghirdetve a tábor, természetesen a ministrálásról szóltak a feladatok. Szabadidőben pedig óriás trambulinozhattak a gyerekek, labdázhattak, ugráló kötelezhettek a plébánia nagy hűvös hátsó udvarán. Másnap szombaton pedig a mórahalmi Szt. Erzsébet Fürdőbe mentünk, egész nap pancsolhattak, csúszdázhattak a gyerekek.

Imre atya itt még egy ebédre meghívott mindenkit, majd a fürdés után a belvárosban mindenki kapott tőle jégkását vagy fagylaltot.

Estére hazaérve pedig tábortüzet gyújtottunk, szalonnát sütöttünk, és énekeltünk.

Utolsó nap az ébresztő és a reggeli után pakolás következett, majd mindenki lázasan készült a táborzáró programra: a misére Ópusztaszeren.

Mise után az odaérkező szülők pedig hazavitték a sok szép élménnyel gazdagodó gyerekeket.

Köszönetet mondunk a segítségért:Imre atyának, Makra József ópusztaszeri, és Búza Zsolt baksi polgármestereknek, Cimberné Anikónak, Nagyné Ildinek,Tündének, Zolinak, és végül, de nem utolsósorban hitoktatótársaimnak: Attilának és Erikának.

Dobos Péter hitoktató

Baks, 2014. aug. 10.

Fix EU Megszakítás