Ez történt Bakson….Baksért!

2014. február 17-én Bakson tett látogatást Farkas Sándor országgyűlési képviselő úr és Jakab István a Magyar Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke. Vendéglátóik Nemes Nagy János vállalkozó és kedves családja voltak, akik kertészetüket mutatták be a találkozás során. A geotermikus energiát használó kertészetről vendégeink egyöntetű véleménye az volt, hogy igazi holland csúcstechnológiát láthattak itt, s ez a vállalkozás országos példaként is büszkén megállja a helyét. A vállalkozó és a testület tagjai tájékoztatták a vendégeket a mezőgazdaságból és vállalkozásból élő baksiak lehetőségeiről, problémáikról.

baskert_1

2014. február 19-én Kovács Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár úr Farkas Sándor országgyűlési képviselő úrral látogatást tettek községünkben. Az esemény apropóját a településünkön példaértékűen működő integrációs folyamat adta. Vendégeink ellátogattak a Mária-telepen működő Közösségi Házba, a nemrégiben átadásra kerülő Bárka Szállóba és Csillagházba. A beszélgetés sajtótájékoztatóval zárult. Államtitkár úr látogatása során megismerhette a falu adottságait, lehetőségeit, az itt dolgozó szakemberekkel konzultált az esetlegesen felmerülő nehézségekről, majd szót váltott az integrációs folyamatban részt vevő lakosokkal is.

baskert_2

Baks község is képviselhette magát a 2014. március 5-én megrendezésre kerülő fogadáson, melynek helyszíne a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Kisteleki Kirendeltsége volt, vendégei pedig Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár urak voltak. A fogadást Zánthó Kálmánné kirendeltségvezető nyitotta meg, s tájékoztatta a jelenlévőket a munkanélküliség és álláskeresési lehetőségek arányáról. Államtitkár úr a közmunkaprogram eredményességéről, céljáról, a munkahelyteremtés és a munkanélküliség elleni törekvések jelenéről és jövőjéről adott tájékoztatást.

baskert_3

Lépné Soós Anita – alpolgármester

Fix EU Megszakítás