Cukorka és csomagok mellett mesejátékkal kedveskedtek a gyerekeknek Bakson

Baksi Mikulásváró!
Még alig dörgölték ki szemükből az álmot gyermekeink, s keltek a rutinossá vált útra az iskolához, a kapuban egy régen várt vendégbe botlottak. Bizony -bizony maga a Mikulás várta őket cukorkával  és egy- egy versért vagy dalocskáért cserébe bebocsátást nyertek a Szent Miklós Katolikus Általános Iskolába. Sokan találgatták vajon ki lehet a titokzatos idegen – talán a „Polgármester bácsi?” – nos a kérdés válasz nélkül marad – az ünnepi meghitt hangulatra tekintettel. Ugyanezt a „titokzatos idegent”, a Mikulás bácsit látták aztán a faluban több helyen is, s hogy egy időben minden intézmény ünnepelni tudja – segítői is akadtak a megfáradt idős Télapónak.
Az iskola, óvoda és családi napközi mellett meglátogatta a piros kabátos Mikulás a Gondozási Központot és minden közintézményt. Megszólította az utcán a járókelőket, akiknek mosolyt csalt az arcára és többen dalra is fakadtak vagy verset mondtak kérésére.
Nemcsak a Mikulásnak örülhettek szemünk fényei, hanem az óvodás szülők által előadott mesejátéknak is, melybe a rendezvény helyéül szolgáló Faluház dolgozói is bekapcsolódtak. A telt házas előadást bölcsisek, ovisok és alsó tagozatos iskolások tapsolták végig, s biztatták a „színészi vénával megáldott” lelkes  szülőket.
Köszönetet mondok mindazoknak, akik időt és fáradtságot nem kímélve igyekeztek felejthetetlenné varázsolni Mikulás napját kicsiknek és nagyoknak egyaránt!
Lépné Soós Anita
Galéria: (képek feltöltése folyamatos…)
Fix EU Megszakítás