Bérlakásokat épít Baks

Az önkormányzat ezen felül más, a lakhatást javító programelemeket is megvalósít, mellyel az egész település gazdagabbá válik

 

Baks Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Program (TIOP) keretein belül meghirdetett „Lakhatási beruházások támogatása” című pályázati konstrukció keretében szociális bérlakásokat épít a következő évben.

A támogatási szerződést aláírták, a projekt, amely a baksi polgárok hosszú távú érdekeit szolgálja, 2014. június 16-án indult el. Nyitórendezvényére 2014. július 17-én került sor, melyen részt vettek a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai és Szeged-Csanád Egyházmegye képviselője is. Jól mutatja ez is, milyen nagy támogatottsággal indul a település új programja.

Baks Község Önkormányzata 2015-ben 8 db kétlakásos épületet Fecskeházakat épít fiatal baksi családok számára. A lakások bérleti jogát nyilvános pályázaton lehetett elnyerni. Ezen olyan 35 év alatti baksi családok pályázhattak, amelyek a pályázati feltételeknek megfeleltek, majd három bizottság és a képviselő-testület is részt vett a végleges döntésben, hogy a mely családok bérelhessenek az önkormányzattól lakást, amikor az épületek elkészülnek.

baks_berlakas_terv_cl2

A projekt valójában nem csak a fiatal baksi családokat, hanem a település teljes lakosságát érinti mivel a TIOP-3.2.3.A forrásaiból a település minden lakója számára is történik fejlesztés, hiszen kondi-kert/fittnesz-kert, valamint a közlekedési körülmények javítása érdekében buszforduló is épül.

Az önkormányzat ezen felül más, a lakhatást javító programelemeket is megvalósít. Felújításra kerül a Bárka Szálló mellett elhelyezkedő ház is, amelyben most hét bérlakás van, ide várhatóan olyan új – szintén csak baksi – bérlők költöznek, akik az Európai Uniós és a település képviselő-testülete által szigorított elvárásoknak egyaránt megfelelnek.
A program kifejezetten a Bakson bejelentett lakással rendelkező, a szigorú pályázati feltételeknek megfelelő családok számára elérhető, más településen élők nem lehetnek bérlők. Amellett, hogy a fiatalok önálló életkezdési esélye sokat javul, az infrastrukturális beruházásokkal jelentősen növekszik az önkormányzat vagyona is.

A projekt megvalósításán dolgozó munkatársak, építészek, geodéták, mérnökök és más szakértők 2015 kora tavaszára ígérik az építkezés megkezdését. Jelenleg a beruházás műszaki előkészítése folyik.

Fix EU Megszakítás