60 kilót fogyott egy év alatt a baksi Frankné Kati – delmagyar.hu

Baks – Sétálni nem bírt, a kövérség miatt beszélgetés közben olykor elaludt a tavaly még 156,6 kilogrammos Frank Istvánné Kati. A baksi asszony stroke-ja után elhatározta, lefogy. Az eredmény megdöbbentő, az asszony úgy érzi, újjászületett.

– Tavaly februárban stroke-ot kaptam, amikor a kórházban lemértek, 156,6 kilót nyomtam. Az került a kórlapra, hogy extrém kövér – kezdte nem mindennapi fogyásának történetét a baksi Frank Istvánné Kati. Az ötvenes éveiben járó asszony a betegség miatt életmódot váltott, és úgy gondolta, mindenkinek elmeséli, kitartással, akaraterővel igenis le lehet „győzni” a rendkívüli túlsúlyt.

– Nagyon szerettem enni. 3 nagy karéj zsíros kenyér gond nélkül lement, ami mellett nassoltam is. Ha visszagondolok, ez azért lehetett, mert a lányaim a munka miatt Németországba költöztek, a férjem dolgozik, én pedig rokkantként itthon maradtam. Unalmamban ettem. Amikor már végképp elhíztam, az öngyilkosság is megfordult a fejemben – emlékezett vissza Frankné Kati. A baksi asszonynak akkor lett elege a kövérségből, amikor szembesült azzal, a fürdőig is nehezen tud kimenni. – A stroke utáni rehabilitáción az egyik orvos megkérdezte, „mi van, maga légzőtornára jár hozzánk?”. Ez akkora pofon volt nekem, hogy elhatároztam: mától nem eszem – hozta meg a drasztikus döntést Frankné. Azt mondja, 5XL-es nadrágjait már szétvágta felmosórongynak, több mint 10 év után újra farmerban jár. – Citromlével szűkítettem a gyomromat, szárított kiflit ettem utána. Egy kifli egy hétig is kitartott. Az egészhez semmi más nem kell, mint nagyon erős akarat – mesélte nevetve a ma már csak 96 kilós asszony.

2

Frankné Kati fényképeken is megmutatta, mennyire kövér volt, azt mondja, sajnálja, hogy hagyta magát elhízni. – Jó ha 10 métert tudtam sétálni. Ráadásul az elhízástól egyfajta álomkór is gyötört, beszélgetés közben is elszenderedtem. Most pedig szaladok, a kedvem is kitűnő – folytatta, majd elmesélte, rekesznyi sört is nyert egy fogadással: háton fekve a lábujjaival a feje mögé nyúlt.

– Attól féltem, hogy szétpukkad. Anya emiatt sokat sírt, pedig nem bántottam – kapcsolódott be a beszélgetésbe az asszony lánya, aki szintén Kati. – A háziorvosom dicsért, miközben figyelte az egészségemet. Szondázták a gyomromat, minden rendben – vette vissza a szót Frankné Kati. Azt mondta, egy év alatt közel 60 kilót fogyott, még 5-öt szeretne leadni. Akaraterejét bizonyítja, hogy férjének mindennap főz, mégsem adta fel fogyókúráját. – A férjem 143 kiló volt, ma már csak 130.

3

Ő is elfogadta, hogy könnyebben könnyebb – mondta az asszony.

Elárulta, egy kockás füzetben vezette a kúrát, 3 hét után jött az első eredmény. Olyan hét is volt, amikor 8 kilót adott le. A gyors fogyás miatt a faluban többen azt hitték, a stroke-tól csökken a súlya. – Amikor elmeséltem nekik, miért és hogyan váltottam, megdöbbennek. Sokszor el sem akarják hinni, hogy mindezt végigcsináltam – mondta. A baksi asszony elárulta, rengeteg zöldséget eszik, a tésztát, a kenyeret hagyományos formájában teljesen száműzte étrendjéből. Szereti a nyers gombából és tejből készült levest, amit mindenkinek jó szívvel ajánl.

– Amikor bemegyek a faluba, kicsit sminkelek is, többen megállítanak: Jézusom, te vagy az, Kati?! – mesélte az újjászületett asszony. Frankné Kati búcsúzóul azt mondta, most már szereti önmagát. Ma már szívesen megy az emberek közé, és újra tud ruhákat vásárolni.

Írta: Segesvári Csaba
Forrás: delmagyar.hu

Fix EU Megszakítás