2014. Baksi Falufarsang

falufarsang_baks_2014_cl

 

Tarolt a sztárvendég, de nem volt nehéz dolga, hiszen az óvodások és az iskolások teremtette hangulat után már csak hab kellett a tortára

 

Szombaton délután került sor a hagyományos baksi Falufarsangra. A Faluház környéke már korábban benépesedett, mert a farsangi mulatság előtt tábortüzet gyújtva égették el a telet a jelenlévők.A tűz elhamvadtát követően megtelt a Faluház nagyterme kíváncsi szülőkkel, hozzátartozókkal és ismerősökkel, akik a gyerekek és felnőttek produkcióját jöttek megcsodálni. Nem is kellett sokáig várniuk, az elsőként fellépő óvodások rögtön ámulatba is ejtették a közönséget táncukkal és csodás átalakulásukkal. A Búzáné Huszka Ildikó ésRicza Mihályné által felkészített gyerekek produkcióját hatalmas tapssal jutalmazta a nagyérdemű publikum.

falufarsang_baks_2014_003
A látványos megnyitót követően Búza Zsolt polgármester köszöntötte a megjelenteket, és köszönte meg egyben a segítőknek a támogatásukat, amelynek köszönhetően sikerült az idén is megrendezni a vendéglátással, babgulyásozással és farsangi fánkozással is egybekötött falufarsangot. Megköszönte egyben Farkas Sándor országgyűlési képviselőnek is, hogy elfogadta a meghívást, és erre a rendezvényre is szakít időt, mint ahogyan a többi baksi programra is.Farkas Sándor országgyűlési képviselő köszöntője után a 3. osztályosok műsorszámára került sor. Az egerek is tudnak és szeretnek zumbázni – derült ki előadásukból, főleg, ha Bárkainé Bánfi Mária a felkészítő tanáruk.

falufarsang_baks_2014_034
A hetedikesek műsorát a fiúk nyitották, akik parodisztikus előadásukkal szinte folyamatos kacagást váltottak ki a közönség soraiból. A Tóthné Kispál Ágnes felkészítő tanárnak köszönhető műsorszámban volt sztriptíz, hattyúk tánca, és egy szörnyű végkifejlet, melyben a lányok elfogyasztották a fiúkat.
falufarsang_baks_2014_052
Az Őszirózsa Népdalkör hagyományőrző előadásában népdalok hangzottak fel, melyet Kecskeméti Józsefné állított össze.falufarsang_baks_2014_078
Az óvodai dolgozók látványos műsort mutattak be a színpadon. A fekete-fehérben előadott produkció azonban közel sem volt fekete vagy fehér, ugyanis a nézők egyik lépéstől a másikig folyamatosan újabb-és újabb meglepetéslábakat fedezhettek fel.
falufarsang_baks_2014_097
A negyedik osztályosok műsora előtt sötétségbe borult a nagyterem, és habár mindenki azt várta, hogy a Pálinkóné Herpai Zsuzsanna által felkészített tanulók lépnek a színpadra, ez mégsem így történt. Nagy meglepetésre egy másik világból érkezett lények lepték el a színpadot, és adták elő különleges táncukat.
falufarsang_baks_2014_106
A farsang végén két meglepetés sztárvendég is színesítette a vidám programot. Kaczor Ferencet Tóth József, alias Kuzim varázsolta a színpadra. Előadása természetesen újabb mosolyokat csalt a közönség arcára.
falufarsang_baks_2014_113
A baksi Falufarsang műsorát a Zizi Labor Nomen est Women, azaz Honky Tonk Woman műsorszáma zárta. A színpadra lépő sztárvendég már megjelenésével is kivívta a közönség tetszését, melyet még fokozni is tudott előadásával és a baksi Őszirózsa Népdalkör kíséretével. Előadásuk – talán nem túlzás ezt mondani – tarolt a közönség sorai között, de ez az egész estét figyelembe véve már inkább csak a hab volt a képzeletbeli tortán.
falufarsang_baks_2014_121
A műsor után szerettünk volna interjút készíteni az utolsó szám előadójával. Kerestük, de az öltözőben csak Búza Zsolt polgármestert találtuk. Ezt a fordulatot fölöttébb gyanúsnak találtuk, de nem firtattuk a hátterét. : )
Fix EU Megszakítás